A HAJDU Hajdúsági Ipari Zrt.  2020-ban megkapta a Bisnode "A" tanúsítványát, amellyel  Magyarországon csupán a cégek 7,44 %-a rendelkezik. A rangos elismerés azt jelzi, hogy a vállalattal az üzleti kapcsolat kialakításának pénzügyi kockázata igen alacsony.

A Bisnode nemzetközi cégminősítő minden vállalkozás pénzügyi stabilitását, üzleti megbízhatóságát minősíti egy folyamatosan visszamért és bizonyított, nemzetközi szakértők által kialakított rendszer alapján. Így került kiválasztásra a magyar termékeket gyártó HAJDU Hajdúsági Ipari Zrt. is, mint a pénzügyileg legstabilabb cégek egyike. Ez alapján a vállalkozás a magyar cégek azon szűk körébe tartozik, akik pénzügyileg a legszilárdabb lábakon állnak, ezáltal rendelkeznek valamilyen Bisnode tanúsítvánnyal.

Az épületgépészeti termékeket előállító HAJDU Zrt.-nek mintegy 300 saját gyártású terméke van, évente több mint 220.000 készüléket állít elő. A pandémia során is végig stabil piaccal számolhat, a termelés az óvintézkedéseket betartva folyamatosan működik. A HAJDU termékek pozíciója a hazai és az export piacokon is stabil, idei árbevétele várhatóan – az elmúlt évhez hasonlóan – 10 Mrd Ft felett realizálódik.

A vállalat új és megújult termékei folyamatosan jelennek meg a piacon, – hőszivattyús, elektromos és indirekt fűtésű forróvíztárolók – amelyeket idén a formabontó, szögletes kivitelű HAJDU CUBE elektromos bojler követett.

Az eredményes belföldi piac mellett export értékesítésében szintén sikereket könyvelhet el a vállalat, Oroszországban az indirekt tárolók körében megtartotta piacvezető pozícióját 2020-ban, sőt piaci részesedését tovább növelte. A HAJDU Zrt. mintegy 30 országba exportálja termékeit, elsősorban a Nyugat és Kelet-Európai régiókba, de vannak thaiföldi, tunéziai és gaboni megrendelések is.

A Társaság vallja, hogy a Bisnode tanúsítvány segítségével ügyfeleik, szállítóik, munkavállalóik felé is tovább fokozhatják azt a több évtizedes működése során kiérdemelt bizalmat, amely elengedhetetlen a hosszú távú, stabil üzleti kapcsolatokban.