A  beüzemelési és karbantartási kézikönyvében az optimális működéshez vannak ajánlások. Puffer tartály sok esetben kellhet. Ha helyiségenkénti, vagy szintenkénti szabályzás van, akkor indokolt. Egyszerű rendszereknél elhegyható. Ettől eltérő rendszerekben is működhet hatékonyan a hőszivattyú ,de ennek megalkotása gépészeti tervezési feladat és sajnos ilyen szolgáltatásunk nincs!

 

Alpterülettől, illetve hőszigetelés mértékétől függ. Általában 3-6000 kWh/év. Itt lehetséges egy kalkulációt számolni  letöltést követően ezen termékekre szólóan. 

Természetesen. Nagy felületű indirekt tartály kell hozzá. 

Mind a kettő jó. A felhasználó egyedi döntése melyiket szeretné alkalmazni.  Mind a két megoldásnál ugyanannyi szól ellene, mint mellette. Emiatt kérje szakember segítségét. 

Igen, de érdemes nagy felületű radiátorokat választani.

Igen, de a vízszűrés, rendszer átmosatás, iszapleválasztás témája körültekintést igényel. 

Ez leginkább fűtésszerelési kérdés. Ha van kiépítve hidegleadó felület, akkor természetesen igen. Sok megoldással kompatibilis. 

Az értékesítő fél tud épületgépészt ajánlani, aki kimegy felmérni a helyszínt. A Hajdu nem foglalkozik jelenleg ilyen feladattal.

Egyéni. Esetenként eltérő. Ez a használati melegvízigény és fűtési igény függvénye.

Igen. Szakember ellenőrizze a meglévő hálózatot, és tegyen ajánlatot a bővítésre. A H-tarifa miatt is érdemes valamint C32 megszakító az egyfázisúaknál(4-6-8-10Kw) és 3*32C a három fázisúaknál(12-14-16Kw)

Egyenlőre nincs. Standard bármilyen falikonzol, állókonzol jó hozzá, amit a szakkereskedelemben kapható.

A meglévő fűtési rendszerre (radiátorra) telepíthető.

Ha kérdés a magára a HPAW-re vonatkozik, akkor abban az esetben csak engedéllyel rendelkező szakemberre bízza a szerelést.
A R32-es gáz hermetikusan zárt, átfejtésre nincs szükség. Amennyiben a probléma ilyen jellegű, úgy abban az esetben, csak szakvizsgával rendelkező szervizest keressen. 

R32-es modern hűtőközeg van benne. 

Több fajta üzemmód létezik a készülékben. Nagyon halk. Meglepően csendes. A leghalkabb üzemmód nem hangosabb egy normál szoba ventilátornál. 

Igen, minden fűtési/hűtési hőszivattyúnak része a cseptálca. A kondenzvíz elvezetéséről viszont telepítéskor gondoskodni kell.

A telepítést szerződött szakemberrel kell elvégeztetni, az üzembehelyezést a Hajdu szakembere végzi el.

Típusfüggő. Egy és 3 fázisú készüléktípusok is vannak, amelynek a teljesítményigény függvényében kell a bekötéshez a vezetékeket telepíteni. Ezen felül a különböző hőszenzorokat és termosztátot kell vezetékelni.

A hőszivattyú kiválasztásában, a háza fűtéséhez megfelelő hőteljesítmény kiszámolásában, rendszer tervezésben sajnos nem tudunk segíteni.  A megfelelő teljesítmény kiválasztásához ismerni kell meglévő rendszere felépítését  és a háza energetikai tulajdonságait , ezért ez egyedi gépészeti tervezési feladat, és sajnos ilyen szolgáltatásunk nincs.

A hőszivattyú kiválasztásában, a háza fűtéséhez megfelelő hőteljesítmény kiszámolásában, rendszer tervezésben sajnos nem tudunk segíteni.  A megfelelő teljesítmény kiválasztásához ismerni kell meglévő rendszere felépítését  és a háza energetikai tulajdonságait , ezért ez egyedi gépészeti tervezési feladat, és sajnos ilyen szolgáltatásunk nincs.

Nem kötelező, de ez függ a rendszer kialakításától.

Minden rendszer más és más. Gépészeti kapcsolás kérdése. Ha úgy van a hidraulika kiépítve akkor lehetséges. Keressen fel egy épületgépész tervezőt, aki az ön igényeit és a fűtési rendszer műszaki sajátosságait figyelembe véve megtervezi a rendszert.

Nem négyzetméterre választunk hőszivattyút, mert sok más körülmény is befolyásolja a választást. Keressen fel egy épületgépész tervezőt, aki az ön igényei és a műszaki elvárásai alapján kiválasztja a megfelelő hőszivattyút.

Mindkettő megoldás lehetséges. Ezt szintén az épület egyéni sajátossága határozza meg. A puffertároló beépítésével növelhető a komfortérzet, de ha padlófűtés is megfelelő mennyiségű fűtővizet mozgat, akkor kihagyható a puffertároló.

Nem releváns, mert nem tőlünk veszi a vevő közvetlenül, így az árat mi nem tudjuk megadni.

Igen. A HPAW esetében nem opcionális, hanem minden készülék  része.

A biztonsági szelep a tartályban fellépő, üzemi nyomásnál nagyobb nyomást hivatott meggátolni, olyan módon hogy ha 6 Bar-nál nagyobb nyomás alakul ki a tartályban akkor kinyit és a 6 Bar-on felüli plusz nyomást a túlfolyón keresztül elengedi. Ha folyamatosan nyitva van, nem csak fűtés közben akkor megnőtt a bejövő hálózati víz nyomása, és a tartály már fűtés nélkül is 6 Bar nyomáson van, azaz a szelep nyitva lesz.

Egy teljes felfűtés során a (10°C-65˘C) körülbelül az alábbi kicsöpögött vízmennyiség számít normálisnak:

  • 30l:0,3-0,6 liter
  • 50l:0,6-1 liter
  • 80l:1,5-2 liter
  • 120l:2-2,5 liter
  • 150L:2,5-3 liter
  • 200L:3-4 liter
  • 300L:4-6 liter

 

Maximális vízhőmérséklet

40 °C

50 °C

60 °C

70 °C

80 °C

90 °C

Térfogat-növekedés

0,8%

1,2%

1,7%

2,2%

2,9%

3,6%

https://hu.wikipedia.org/wiki/H%C5%91t%C3%A1gul%C3%A1si_egy%C3%BCtthat%C3%B3

A 24 óra alatt kicsöpögött vízmennyiség nagyban függ a felhasználás módjától (hányszor van felfűtve a készülék 1 nap alatt), és a hálózati víz nyomásától.

Az anód a tartály belső felületének a védelmét szolgálja a zománcbevonat mellett.

A gyártó abban írja le a rendeltetésnek megfelelő működtetés feltételeit, és a készülék beállításait, hibajelzéseit, kezelését. A gépkönyv a beüzemelést végző szakembernek is segítséget nyújt a munkája során.

Ahhoz hogy a hőszivattyús készülék garanciája érvényes legyen a készülékeket üzembe kell helyeztetni a HAJDU-val szerződésben álló hőszivattyús szerelő szervízpartnereink egyikével. A beüzemelés során a szervízpartnerünk ellenőrzi a telepítés feltételeinek teljesüléseit, ellenőrzi a készülék működését, és a felhasználó igényi szerint beállítja azt. A különböző készülékeket a gépkönyvben leírtak szerint időszakosan karban kell tartatni, amit a beüzemelő szakember végez el. A karbantartás elmulasztása miatt bekövetkezett meghibásodás (pl. kondenzátor elkoszolódás) nem garanciális meghibásodásnak minősül.

Mivel a csaptelep a készülék tartozéka, ami a működéséhez elengedhetetlen, ezért csak az új csapteleppel történő használat esetén tudjuk biztosítani, hogy a készülék megfelelően működik. Régi, ugyanolyan csapteleppel tilos beüzemelni, mert a régi csaptelep is lehet hibás, és az új készüléket is tönkre teheti. A piacon több nyíltrendszerű csaptelep is van, de csak a készülékhez mellékelt típussal használható.

A legtöbb esetben igen, az új típusok konzolján megtalálható a régi készlékek 300mm-es furattávolsága is. Ami változhat az a készülék magassága, a konzol és a készülék tetejének a magassága. Az újabb készülékek méreteiről tájékozódjon a készülék gépkönyveiben.

https://hajdurt.hu/letoltesek/gepkonyvek/3

Sajnos nem áll módunkban egyéni kialakítású készüléket gyártani kis mennyiségben. Nagy darabszámú rendelés esetén keresse a kereskedő partnereinket!

Nincs 24 órán belüli reakcióidejű szervízszolgáltatásunk. A javítást a jogszabályban előírt időn belül (15 nap) igyekszünk elvégezni. Ha a bejelentést követően 3 napon belül nem történik időpontegyeztetés a szervízpartnerünk részéről, kérem hívja a 0652/582-787 vevőszolgálati telefonszámot!

Hívja fel a készülékhez mellékelt szervízlistában szereplő, önhöz közeli szervízpartnereink egyikét, vagy írjon emailt a vevoszolgalat@hajdurt.hu email címre, vagy hívja a 0652/582-787 vevőszolgálati telefonszámot. Ha a hívott partnerünk nem veszi fel a telefont, kérjük próbálja többször, illetve későbbi időpontban, mert lehet hogy éppen helyszínen dolgozik és nem tudja azonnal felvenni a telefont. A telepített készülékeket mindig  a helyszínen javítjuk, a vásárlást követő 3 munkanapon túl ne vigye vissza a boltba, a helyszínen fogja a szervízpartnerünk megjavítani a készüléket.

Nem kötelező, lehet más gyártótól származó kombinált biztonsági szelepet használni, ha a nyitási értéke megegyezik a gyári szelepével. Ha a hiba a biztonsági szelepre vezethető vissza, akkor az ebből keletkezett károkért nem tudjuk a felelősséget vállalni.

A fali forróvíztárolók és a vízmelegítők természetesen használhatóak vezérelt (éjszakai) villanyról. Az okos készülékek (Z…Smart, CUBE, Smiley) öntanuló funkciója csak nappali villanyról működőképes, de kézi hőfokbeállítás esetén ezek a készülékek is használhatóak vezérelt villanyról.

A készülékek úgy tudnak megfelelően és higiénikusan működni, hogy ha legalább 50°C-on vannak használva. Az alacsony hőmérséklet kedvez a baktériumok elszaporodásának, nagyban csökkenti a melegvízszolgáltatást, és így a komfortérzetet. Keverőcsaptelep használatával elkerülhető a forrázás.

Ilyen célra elsősorban a HB300C1 készüléket ajánljuk, mivel ebben a tartály felső részében található a csőkígyó.

Igen, megfelelően, szakember által bekötve ezt a funkciót be tudja tölteni a tartályban található csőkígyó.

Ha javasolhatom, a készülék kiválasztását megelőzően mindenképpen vonjon be olyan szakembert, aki a helyszíni adottságok személyes felmérését követően tud Önnek segíteni a készülék kiválasztásában, és esetlegesen referencia készüléket (rendszert) is tud Önnek mutatni.

Fűtési hőszivattyú esetén érdemes a kivitelezővel és áramszolgáltatóval előzetesen H vagy Geo tarifa mérőórát telepítettni, hogy kedvezményes hőszivattyús tarifával használhassa az áramot. Ezt szintén ki kell építeni és a szolgáltatónál meg kell igényelni.

Sem a fűtési, sem a használati melegvizes hőszivattyús készülékeinket beüzemelését nem kell hatóságilag engedélyeztetni.  

Nem védőtávolságként kell értelmezni. A készülék esetleges meghibásodása és szerviz munkálatok ellátása miatt szükséges.  Az egyéb karbantartási feladatok elvégzéséhez is szükségszerű a távolság meghagyása. 

A HB300C1 készülékünket javasoljuk, amelyben kifejezetten ilyen fűtési céllal a tartály felső részében található a csőkígyó.  A helyszíni igények felmérése miatt viszont javasljuk mindenképpen szakember bevonását.

Ha a készülékben pangó víz alakul ki, mert keveset és alacsony hőfokon van használva, akkor kénes, szúrós szagú lehet a víz. Megoldás: a készüléket átöblíteni olyan módon hogy felfűtjük maximális hőmérsékletre, utána leengedjük belőle a vizet, és újra töltjük a tartályt. Ezt meg kell 3 alkalommal ismételni.

Előfordulhat az az eset, hogy a forróvíztároló elvízkövesedik, aminek hatásásra a hőkorlátozó leold. Ilyenkor karbantartásra van szükség, ami az előírt 2 éves karbantartási időtartamnál hamarabb is bekövetkezhet. Ilyen esetben kérem vegye fel a kapcsolatot a szervízpartnereinkkel.

https://hajdurt.hu/szerviz?category=ELECTRONIC