Előfordulhat az az eset, hogy a forróvíztároló elvízkövesedik, aminek hatásásra a hőkorlátozó leold. Ilyenkor karbantartásra van szükség, ami az előírt 2 éves karbantartási időtartamnál hamarabb is bekövetkezhet. Ilyen esetben kérem vegye fel a kapcsolatot a szervízpartnereinkkel.

https://hajdurt.hu/szerviz?category=ELECTRONIC

Hívja fel a készülékhez mellékelt szervízlistában szereplő, önhöz közeli szervízpartnereink egyikét, vagy írjon emailt a vevoszolgalat@hajdurt.hu email címre, vagy hívja a 0652/582-787 vevőszolgálati telefonszámot. Ha a hívott partnerünk nem veszi fel a telefont, kérjük próbálja többször, illetve későbbi időpontban, mert lehet hogy éppen helyszínen dolgozik és nem tudja azonnal felvenni a telefont. A telepített készülékeket mindig  a helyszínen javítjuk, a vásárlást követő 3 munkanapon túl ne vigye vissza a boltba, a helyszínen fogja a szervízpartnerünk megjavítani a készüléket.

Nincs 24 órán belüli reakcióidejű szervízszolgáltatásunk. A javítást a jogszabályban előírt időn belül (15 nap) igyekszünk elvégezni. Ha a bejelentést követően 3 napon belül nem történik időpontegyeztetés a szervízpartnerünk részéről, kérem hívja a 0652/582-787 vevőszolgálati telefonszámot!

Sajnos nem áll módunkban egyéni kialakítású készüléket gyártani kis mennyiségben. Nagy darabszámú rendelés esetén keresse a kereskedő partnereinket!

A legtöbb esetben igen, az új típusok konzolján megtalálható a régi készlékek 300mm-es furattávolsága is. Ami változhat az a készülék magassága, a konzol és a készülék tetejének a magassága. Az újabb készülékek méreteiről tájékozódjon a készülék gépkönyveiben.

https://hajdurt.hu/letoltesek/gepkonyvek/3

Mivel a csaptelep a készülék tartozéka, ami a működéséhez elengedhetetlen, ezért csak az új csapteleppel történő használat esetén tudjuk biztosítani, hogy a készülék megfelelően működik. Régi, ugyanolyan csapteleppel tilos beüzemelni, mert a régi csaptelep is lehet hibás, és az új készüléket is tönkre teheti. A piacon több nyíltrendszerű csaptelep is van, de csak a készülékhez mellékelt típussal használható.

Hogy a hőszivattyús készülék garanciája érvényes legyen a készülékeket üzembe kell helyeztetni a HAJDU-val szerződésben álló hőszivattyús szerelő szervízpartnereink egyikével. A beüzemelés során a szervízpartnerünk ellenőrzi a telepítés feltételeinek teljesüléseit, ellenőrzi a készülék működését, és a felhasználó igényi szerint beállítja azt. A különböző készülékeket a gépkönyvben leírtak szerint időszakosan karban kell tartatni, amit a beüzemelő szakember végez el. A karbantartás elmulasztása miatt bekövetkezett meghibásodás (pl. kondenzátor elkoszolódás) nem garanciális meghibásodásnak minősül.

A gyártó abban írja le a rendeltetésnek megfelelő működtetés feltételeit, és a készülék beállításait, hibajelzéseit, kezelését. A gépkönyv a beüzemelést végző szakembernek is segítséget nyújt a munkája során.

Az anód a tartály belső felületének a védelmét szolgálja a zománcbevonat mellett.

A biztonsági szelep a tartályban fellépő, üzemi nyomásnál nagyobb nyomást hivatott meggátolni, olyan módon hogy ha 6 Bar-nál nagyobb nyomás alakul ki a tartályban akkor kinyit és a 6 Bar-on felüli plusz nyomást a túlfolyón keresztül elengedi. Ha folyamatosan nyitva van, nem csak fűtés közben akkor megnőtt a bejövő hálózati víz nyomása, és a tartály már fűtés nélkül is 6 Bar nyomáson van, azaz a szelep nyitva lesz.

Egy teljes felfűtés során a (10°C-65˘C) körülbelül az alábbi kicsöpögött vízmennyiség számít normálisnak:

  • 30l:0,3-0,6 liter
  • 50l:0,6-1 liter
  • 80l:1,5-2 liter
  • 120l:2-2,5 liter
  • 150L:2,5-3 liter
  • 200L:3-4 liter
  • 300L:4-6 liter

 

Maximális vízhőmérséklet

40 °C

50 °C

60 °C

70 °C

80 °C

90 °C

Térfogat-növekedés

0,8%

1,2%

1,7%

2,2%

2,9%

3,6%

https://hu.wikipedia.org/wiki/H%C5%91t%C3%A1gul%C3%A1si_egy%C3%BCtthat%C3%B3

A 24 óra alatt kicsöpögött vízmennyiség nagyban függ a felhasználás módjától (hányszor van felfűtve a készülék 1 nap alatt), és a hálózati víz nyomásától.

Nem kötelező, lehet más gyártótól származó kombinált biztonsági szelepet használni, ha a nyitási értéke megegyezik a gyári szelepével. Ha a hiba a biztonsági szelepre vezethető vissza, akkor az ebből keletkezett károkért nem tudjuk a felelősséget vállalni.

A fali forróvíztárolók és a vízmelegítők természetesen használhatóak vezérelt (éjszakai) villanyról. Az okos készülékek (Z…Smart, CUBE, Smiley) öntanuló funkciója csak nappali villanyról működőképes, de kézi hőfokbeállítás esetén ezek a készülékek is használhatóak vezérelt villanyról.

A készülékek úgy tudnak megfelelően és higiénikusan működni, hogy ha legalább 50°C-on vannak használva. Az alacsony hőmérséklet kedvez a baktériumok elszaporodásának, nagyban csökkenti a melegvízszolgáltatást, és így a komfortérzetet. Keverőcsaptelep használatával elkerülhető a forrázás.

Ha a készülékben pangó víz alakul ki, mert keveset és alacsony hőfokon van használva, akkor kénes, szúrós szagú lehet a víz. Megoldás: a készüléket átöblíteni olyan módon hogy felfűtjük maximális hőmérsékletre, utána leengedjük belőle a vizet, és újra töltjük a tartályt. Ezt meg kell 3 alkalommal ismételni.

A HB300C1 készülékünket javasoljuk, amelyben kifejezetten ilyen fűtési céllal a tartály felső részében található a csőkígyó.  A helyszíni igények felmérése miatt viszont javasljuk mindenképpen szakember bevonását.

Nem védőtávolságként kell értelmezni. A készülék esetleges meghibásodása és szerviz munkálatok ellátása miatt szükséges.  Az egyéb karbantartási feladatok elvégzéséhez is szükségszerű a távolság meghagyása. 

Sem a fűtési, sem a használati melegvizes hőszivattyús készülékeinket beüzemelését nem kell hatóságilag engedélyeztetni.  

Fűtési hőszivattyú esetén érdemes a kivitelezővel és áramszolgáltatóval előzetesen H vagy Geo tarifa mérőórát telepítettni, hogy kedvezményes hőszivattyús tarifával használhassa az áramot. Ezt szintén ki kell építeni és a szolgáltatónál meg kell igényelni.

Ha javasolhatom, a készülék kiválasztását megelőzően mindenképpen vonjon be olyan szakembert, aki a helyszíni adottságok személyes felmérését követően tud Önnek segíteni a készülék kiválasztásában, és esetlegesen referencia készüléket (rendszert) is tud Önnek mutatni.

Igen, megfelelően, szakember által bekötve ezt a funkciót be tudja tölteni a tartályban található csőkígyó.

Ilyen célra elsősorban a HB300C1 készüléket ajánljuk, mivel ebben a tartály felső részében található a csőkígyó.

Igen. A HPAW esetében nem opcionális, hanem minden készülék  része.

Nem releváns, mert nem tőlünk veszi a vevő közvetlenül, így az árat mi nem tudjuk megadni.

Igen, minden fűtési/hűtési hőszivattyúnak része a cseptálca. A kondenzvíz elvezetéséről viszont telepítéskor gondoskodni kell.

Több fajta üzemmód létezik a készülékben. A leghalkabb üzemmód nem hangosabb egy normál szoba ventilátornál. Benne van a podcast-ban.

R32-es modern hűtőközeg van benne. 

A meglévő fűtési rendszerre (radiátorra) telepíthető.

Ha kérdés a magára a HPAW-re vonatkozik, akkor abban az esetben csak engedéllyel rendelkező szakemberre bízza a szerelést.
A R32-es gáz hermetikusan zárt, átfejtésre nincs szükség. Amennyiben a probléma ilyen jellegű, úgy abban az esetben, csak szakvizsgával rendelkező szervizest keressen. 

Egyenlőre nincs. Standard bármilyen falikonzol, állókonzol jó hozzá, amit a szakkereskedelemben kapható.

Igen. Szakember ellenőrizze a meglévő hálózatot, és tegyen ajánlatot a bővítésre. A H-tarifa miatt is érdemes.

Egyéni. Esetenként eltérő. Ez a használati melegvízigény és fűtési igény függvénye.

Az értékesítő fél tud épületgépészt ajánlani, aki kimegy felmérni a helyszínt. A Hajdu nem foglalkozik jelenleg ilyen feladattal.

A telepítést szerződött szakemberrel kell elvégeztetni, az üzembehelyezést a Hajdu szakembere végzi el.

Típusfüggő. Egy és 3 fázisú készüléktípusok is vannak, amelynek a teljesítményigény függvényében kell a bekötéshez a vezetékeket telepíteni. Ezen felül a különböző hőszenzorokat és termosztátot kell vezetékelni.

Mindkettő megoldás lehetséges. Ezt szintén az épület egyéni sajátossága határozza meg. A puffertároló beépítésével növelhető a komfortérzet, de ha padlófűtés is megfelelő mennyiségű fűtővizet mozgat, akkor kihagyható a puffertároló.

Nem négyzetméterre választunk hőszivattyút, mert sok más körülmény is befolyásolja a választást. Keressen fel egy épületgépész tervezőt, aki az ön igényei és a műszaki elvárásai alapján kiválasztja a megfelelő hőszivattyút.

Minden rendszer más és más. Keressen fel egy épületgépész tervezőt, aki az ön igényeit és a fűtési rendszer műszaki sajátosságait figyelembe véve megtervezi a rendszert.

Nem kötelező, de ez függ a rendszer kialakításától.