A hőszivattyúk egyre népszerűbbek, ha energiahatékonyságról és otthonunk korszerű fűtési-hűtési megoldásáról van szó. A környezetkímélő hatás és a hosszú távú kedvező megtérülés mellett egyre nagyobb hangsúlyt kap a fosszilis tüzelőanyagokat mellőző, megújuló energiát hasznosító működés. De, hogy milyen mértékben csökkenthető a rezsiköltség a hőszivattyús rendszerrel?

A hajdu HPAW termékcsaládja teljes mértékben képes biztosítani lakóházunk fűtési, hűtési és melegvíz ellátását. A hőszivattyúk működésük során megújuló energiát hasznosítanak, ennek köszönhetően a jelenleg elérhető legkorszerűbb és legkörnyezetkímélőbb megoldásnak számítanak. Amennyiben napelemet is telepítünk a rendszerhez és az általa termelt energiát hasznosítjuk a hőszivattyú működésénél, gyakorlatilag lenullázhatjuk rezsiköltségünket.

A hajdu monoblokk kialakítású készülékeinek telepítése új építésű ingatlan és már meglévő, hagyományos rendszerek esetén, minimális átépítés mellett egyaránt lehetséges. Kétségtelen, hogy a beruházás nagyobb ráfordítást igényel, viszont az alacsony működési költségek miatt jelentősen megtérül, különösen, ha igényeljük hozzá a kedvezményes hőszivattyús tarifát.

HAJDU HPAWA HPAW készülékek széles működési tartománnyal rendelkeznek. Ezek a hőszivattyúk képesek teljesítményük 100%-ban történő leadására egészen -7°C külső hőmérsékletig, akár 55°C előremenő fűtővíz mellett is, így meglévő radiátoros központi fűtések korszerűsítésére is kiváló megoldást jelentenek. Optimális esetben akár a felvett teljesítményük több mint négyszeresét le tudják adni hasznos teljesítményként.

A hajdu hőszivattyúk kompatibilisek más külső hőforrásokkal is, mint például napkollektor, vízmelegítő bojler, gázkazán. Az egyes rendszerek vezérlési megoldásaitól függően könnyen illeszthetőek más rendszerelemekhez, de önmagukban is ki tudnak szolgálni minden igényt.

A távszabályozón keresztül könnyedén beállítható a készülék. A 32 előre programozott működési görbét tartalmazó vezérlést mindemellett Wifi kapcsolattal, mobiltelefonunkon keresztül bármikor programozhatjuk távolról is. A kétzónás szabályzás nagyobb rugalmasságot biztosít, ezáltal abszolút kényelmessé válik a készülék működése, amely a külső időjárást is figyelembe veszi.

A hajdu HPAW levegő-víz fűtési hőszivattyúi korszerű R32-es hűtő közeggel működnek, azaz nem károsítják az ózonréteget és tökéletesen szolgálják Európa szén-dioxid kibocsátás csökkentésére irányuló célkitűzéseit.

A HAJDU podcast-sorozata addig is segít részletesen körbejárni a hőszivattyúkkal kapcsolatos kérdéseket.