A többek között bojlereket gyártó HAJDU Hajdúsági Ipari Zrt. az úgynevezett gazdasági kilábalás során ugrásszerű növekedést tapasztal. Értékesítése a tavalyi évben, a pandémia alatt is végig stabil volt, magabiztosan teljesítette a kitűzött 10 Mrd forint feletti árbevételt.

A téglási székhelyű HAJDU Cégcsoport épületgépészeti termékeket forgalmazó társvállalata nagyszerűen kapta el a rajtot 2021-ben, ezt bizonyítják az első félév számai is. A 6,5 Mrd forintos árbevétellel a bázist 32%-kal, az időarányos terv eredményeit pedig több mint negyedével haladta meg a társaság az év első 6 hónapjában. A belföldi és az exportértékesítés egyaránt, közel azonos mértékben nőtt a bázishoz képest. A vállalat mintegy 30 országba exportálja termékeit, ahol a német piaci régió stagnál, viszont a francia és az orosz kiemelkedő mértékben emelkedett.

Az előrejelzések alapján szintén jó második félévre számítanak, az őszi időszak különösen erősnek ígérkezik. A termékeik iránti kereslet élénkülését egyaránt támogatják az energiahatékonyságot növelő beruházások és a kormány által biztosított családtámogatások.

Jó hír, hogy a leginkább autóiparban érdekelt társvállalat, a HAJDU Autotechnika Ipari Zrt. is hasonló cipőben jár. A termelés dinamikusan növekszik, a vevői igények magasak. A vállalat szépen halad kitűzött célja felé, hogy az idei évben egy igen intenzív, 60%-os növekedést érjen el, ami 8 Mrd forintos árbevétel realizálását jelenti.

Az elmúlt egy évben mintegy 100 fővel nőtt a dolgozói állományuk és a fellendülésnek köszönhetően további 100 új munkavállalót várnak Téglásra a HAJDU Cégcsoporthoz. Abban mindkét cégnél egyetértenek, hogy jelenleg a munkavállalói létszám felduzzasztása, a megfelelő szakemberek megtalálása adja az egyik legnagyobb feladatot. A gyáruk elhelyezkedése előnyös és igyekeznek kollégáik számára minél kedvezőbb környezetet teremteni.