Energiahatékonyan nagy teljesítménynél is

 

A tavalyi évben begyűrűző energiaválság kényszerpályára állította az építőipart. Az energiahatékony és a megújuló energiát használó készülékeké a jövő beruházásai. Ezzel együtt egyre inkább megnőtt az igény a különböző megújuló energiát felhasználó készüléktípusokra, hűtőközegekre és teljesítményekre egyaránt. A különböző törvényi szabályozások és az energiaárak kiugró drágulása után ez nem is meglepő. Amellett, hogy az ilyen készülékek fosszilis tüzelőanyagokat mellőző, megújuló energiaforrást használnak, számos termék és opció létezik a H-tarifára való átállásra és hosszútávon kedvező megtérülést biztosítanak.

HAJDU HPAW 18-30kW hőszívattyús készülék

A hajdu HPAW monoblokk kialakítású levegő-víz hőszivattyúk R32-es gázzal működnek, mely jócskán felülmúlja energiahatékonyságban a korábbi, R410A hűtőközeget és a globális felmelegedésre gyakorolt hatása is

 harmadannyi. Működési tartománya - 25 és +43 Celsius fok közé tehető, mellyel stabil, biztos működést garantál. A7/W35 –ös COP értékei minden teljesítmény esetén 4,5 fölöttiek, de -7 fokban is magabiztos 2,5 - 2,7-es COP értéket tud magáénak. A monoblokk kialakításnak számos előnye van, többek között a kalorikus kör kiépítésének megspórolása, valamint a könnyű és gyors, F-gáz jogosultság nélküli telepíthetőség. A Wifi modulnak köszönhetően pedig könnyedén irányítható és programozható mobiltelefonunkról is.

HAJDU HGk SMARTA hajdu HPAW termékcsalád új tagjai is bemutatkoztak 2023 első felében. Nagyobb teljesítménnyel kívántuk bővíteni a kínálatot, hogy bárki könnyedén, egy készülékkel tudja biztosítani otthona fűtését, hűtését és melegvíz ellátását, mellőzvén a kaszkád kapcsolást és két készülék megvásárlását. A korábbi 4, 6, 8, 10, 12, 14, 16 kW teljesítményű HPAW típusok mellett, már 18, 22, 26 és 30 kW teljesítményű készülékek is elérhetőek a boltokban.

Azonban ha kisebb ráfordítással szeretnénk rezsicsökkentést megvalósítani, akkor is kínálunk megoldást. A hajdu HGK és HGK Smart kondenzációs gázkazánok örökzöld termékek, melyekkel meglévő rendszerét modernizálhatja, vagy akár új rendszerét egészítheti ki egy biztonságot nyújtó készülékkel. A speciálisan kialakított cserélőnek köszönhetően a fűtés és melegvíz előállítás egymástól függetlenül is üzemelhet. Az alumínium-vörösréz hőcserélő jóvoltából hosszú élettartamúak, 2009 óta nem volt ilyen jellegű meghibásodásunk. A készülékben nincs váltószelep, sem lemezes hőcserélő, így nem kell karbantartani, cserélni ezeket. Kompakt, kis helyigényű készülékek, használatuk egyszerű és kényelmes, karbantartási igényük pedig minimális. Mivel a legmodernebb kondenzációs technikával rendelkeznek, kategóriájukban nem csak a legmagasabb hatásfokkal működnek, hanem egyben rendkívül környezetkímélők is. A hajdu HGK 24 – 28 – 36 – 47 kW -, Smart esetében pedig 24 – 28 – 36 kW teljesítményben elérhetőek, hogy Ön az igényeinek legmegfelelőbb modellel korszerűsíthesse otthona fűtési rendszerét. Emellett pedig egy komplex rendszer részét is alkothatja hőszivattyúval, egy jól működő hibrid rendszert létrehozva.

 

Kisebb űrtartalom, nagy felületű csőkígyó! Mi a HAJDU-nál szeretünk rendszerben gondolkodni. Egy kézből szeretnénk biztosítani minden szükséges nagyobb

 elemet, melyek tökéletesen illeszkednek bármilyen környezetbe és rendszerbe. Ennek folytán nemcsak kondenzációs gázkazánokat kínálunk (akár hibrid rendszerekhez), hanem számos indirekt tárolót is, többek között nagy felületű hőcserélővel rendelkező HMV előállító tartályokat is, melyeket kifejezetten (de nem kizárólagosan) hőszivattyúkhoz ajánlunk.

HAJDU Z C kerámiás fűtőbetét
Használati melegvíz előállítási oldalon is hozott újdonságot 2023, ugyanis a legnépszerűbb termékcsaládunk a Z…ErP is

 megújult. A régi modellek mellett bevezetésre került a Z…C ErP, mely a Z széria szteatitos, kerámia fűtőbetétes verziót takarja. A kerámia fűtőpatron egy acél tokcsőben helyezkedik el.

 Mivel az fizikálisan nem érintkezik vízzel, így nincs vízkövesedés. Megkönnyíti a szerelési folyamatot is, hiszen nem szükséges a tartályból a vizet leengedni egy esetleges karbantartás során. Gyors és takarékos megoldást nyújt.  A Z szériánk tehát mindkét formában elérhető, célunk egy új technológiájú, más modelleknél már alkalmazott fűtőpatron piacra vezetése egy ismert, nagymúltú termékcsalád esetében, minimális árkülönbséggel. Ez immáron megvalósult és még alacsonyabb anódfogyást is garantál számunkra.

A fogyasztóknak szóló HAJDU podcast-sorozata segít részletesen körbejárni a hőszivattyúkkal kapcsolatos kérdéseket.