Mind a kettő jó. A felhasználó egyedi döntése melyiket szeretné alkalmazni.  Mind a két megoldásnál ugyanannyi szól ellene, mint mellette. Emiatt kérje szakember segítségét. 

A gyártó abban írja le a rendeltetésnek megfelelő működtetés feltételeit, és a készülék beállításait, hibajelzéseit, kezelését. A gépkönyv a beüzemelést végző szakembernek is segítséget nyújt a munkája során.

Mivel a csaptelep a készülék tartozéka, ami a működéséhez elengedhetetlen, ezért csak az új csapteleppel történő használat esetén tudjuk biztosítani, hogy a készülék megfelelően működik. Régi, ugyanolyan csapteleppel tilos beüzemelni, mert a régi csaptelep is lehet hibás, és az új készüléket is tönkre teheti. A piacon több nyíltrendszerű csaptelep is van, de csak a készülékhez mellékelt típussal használható.

A készülékek úgy tudnak megfelelően és higiénikusan működni, hogy ha legalább 50°C-on vannak használva. Az alacsony hőmérséklet kedvez a baktériumok elszaporodásának, nagyban csökkenti a melegvízszolgáltatást, és így a komfortérzetet. Keverőcsaptelep használatával elkerülhető a forrázás.

Ha a készülékben pangó víz alakul ki, mert keveset és alacsony hőfokon van használva, akkor kénes, szúrós szagú lehet a víz. Megoldás: a készüléket átöblíteni olyan módon hogy felfűtjük maximális hőmérsékletre, utána leengedjük belőle a vizet, és újra töltjük a tartályt. Ezt meg kell 3 alkalommal ismételni.