Mind a kettő jó. A felhasználó egyedi döntése melyiket szeretné alkalmazni.  Mind a két megoldásnál ugyanannyi szól ellene, mint mellette. Emiatt kérje szakember segítségét. 

A biztonsági szelep a tartályban fellépő, üzemi nyomásnál nagyobb nyomást hivatott meggátolni, olyan módon hogy ha 6 Bar-nál nagyobb nyomás alakul ki a tartályban akkor kinyit és a 6 Bar-on felüli plusz nyomást a túlfolyón keresztül elengedi. Ha folyamatosan nyitva van, nem csak fűtés közben akkor megnőtt a bejövő hálózati víz nyomása, és a tartály már fűtés nélkül is 6 Bar nyomáson van, azaz a szelep nyitva lesz.

Egy teljes felfűtés során a (10°C-65˘C) körülbelül az alábbi kicsöpögött vízmennyiség számít normálisnak:

  • 30l:0,3-0,6 liter
  • 50l:0,6-1 liter
  • 80l:1,5-2 liter
  • 120l:2-2,5 liter
  • 150L:2,5-3 liter
  • 200L:3-4 liter
  • 300L:4-6 liter

 

Maximális vízhőmérséklet

40 °C

50 °C

60 °C

70 °C

80 °C

90 °C

Térfogat-növekedés

0,8%

1,2%

1,7%

2,2%

2,9%

3,6%

https://hu.wikipedia.org/wiki/H%C5%91t%C3%A1gul%C3%A1si_egy%C3%BCtthat%C3%B3

A 24 óra alatt kicsöpögött vízmennyiség nagyban függ a felhasználás módjától (hányszor van felfűtve a készülék 1 nap alatt), és a hálózati víz nyomásától.

Az anód a tartály belső felületének a védelmét szolgálja a zománcbevonat mellett.

A gyártó abban írja le a rendeltetésnek megfelelő működtetés feltételeit, és a készülék beállításait, hibajelzéseit, kezelését. A gépkönyv a beüzemelést végző szakembernek is segítséget nyújt a munkája során.

A legtöbb esetben igen, az új típusok konzolján megtalálható a régi készlékek 300mm-es furattávolsága is. Ami változhat az a készülék magassága, a konzol és a készülék tetejének a magassága. Az újabb készülékek méreteiről tájékozódjon a készülék gépkönyveiben.

https://hajdurt.hu/letoltesek/gepkonyvek/3

Hívja fel a készülékhez mellékelt szervízlistában szereplő, önhöz közeli szervízpartnereink egyikét, vagy írjon emailt a vevoszolgalat@hajdurt.hu email címre, vagy hívja a 0652/582-787 vevőszolgálati telefonszámot. Ha a hívott partnerünk nem veszi fel a telefont, kérjük próbálja többször, illetve későbbi időpontban, mert lehet hogy éppen helyszínen dolgozik és nem tudja azonnal felvenni a telefont. A telepített készülékeket mindig  a helyszínen javítjuk, a vásárlást követő 3 munkanapon túl ne vigye vissza a boltba, a helyszínen fogja a szervízpartnerünk megjavítani a készüléket.

Nem kötelező, lehet más gyártótól származó kombinált biztonsági szelepet használni, ha a nyitási értéke megegyezik a gyári szelepével. Ha a hiba a biztonsági szelepre vezethető vissza, akkor az ebből keletkezett károkért nem tudjuk a felelősséget vállalni.

A fali forróvíztárolók és a vízmelegítők természetesen használhatóak vezérelt (éjszakai) villanyról. Az okos készülékek (Z…Smart, CUBE, Smiley) öntanuló funkciója csak nappali villanyról működőképes, de kézi hőfokbeállítás esetén ezek a készülékek is használhatóak vezérelt villanyról.

A készülékek úgy tudnak megfelelően és higiénikusan működni, hogy ha legalább 50°C-on vannak használva. Az alacsony hőmérséklet kedvez a baktériumok elszaporodásának, nagyban csökkenti a melegvízszolgáltatást, és így a komfortérzetet. Keverőcsaptelep használatával elkerülhető a forrázás.

Ha a készülékben pangó víz alakul ki, mert keveset és alacsony hőfokon van használva, akkor kénes, szúrós szagú lehet a víz. Megoldás: a készüléket átöblíteni olyan módon hogy felfűtjük maximális hőmérsékletre, utána leengedjük belőle a vizet, és újra töltjük a tartályt. Ezt meg kell 3 alkalommal ismételni.

Előfordulhat az az eset, hogy a forróvíztároló elvízkövesedik, aminek hatásásra a hőkorlátozó leold. Ilyenkor karbantartásra van szükség, ami az előírt 2 éves karbantartási időtartamnál hamarabb is bekövetkezhet. Ilyen esetben kérem vegye fel a kapcsolatot a szervízpartnereinkkel.

https://hajdurt.hu/szerviz?category=ELECTRONIC