Igen, de érdemes nagy felületű radiátorokat választani.

A  beüzemelési és karbantartási kézikönyvében az optimális működéshez vannak ajánlások. Puffer tartály sok esetben kellhet. Ha helyiségenkénti, vagy szintenkénti szabályzás van, akkor indokolt. Egyszerű rendszereknél elhegyható. Ettől eltérő rendszerekben is működhet hatékonyan a hőszivattyú ,de ennek megalkotása gépészeti tervezési feladat és sajnos ilyen szolgáltatásunk nincs!

 

Alpterülettől, illetve hőszigetelés mértékétől függ. Általában 3-6000 kWh/év. Itt lehetséges egy kalkulációt számolni  letöltést követően ezen termékekre szólóan. 

Természetesen. Nagy felületű indirekt tartály kell hozzá. 

Mind a kettő jó. A felhasználó egyedi döntése melyiket szeretné alkalmazni.  Mind a két megoldásnál ugyanannyi szól ellene, mint mellette. Emiatt kérje szakember segítségét. 

Igen, de a vízszűrés, rendszer átmosatás, iszapleválasztás témája körültekintést igényel. 

Ez leginkább fűtésszerelési kérdés. Ha van kiépítve hidegleadó felület, akkor természetesen igen. Sok megoldással kompatibilis. 

Az értékesítő fél tud épületgépészt ajánlani, aki kimegy felmérni a helyszínt. A Hajdu nem foglalkozik jelenleg ilyen feladattal.

Egyéni. Esetenként eltérő. Ez a használati melegvízigény és fűtési igény függvénye.

Igen. Szakember ellenőrizze a meglévő hálózatot, és tegyen ajánlatot a bővítésre. A H-tarifa miatt is érdemes valamint C32 megszakító az egyfázisúaknál(4-6-8-10Kw) és 3*32C a három fázisúaknál(12-14-16Kw)

Egyenlőre nincs. Standard bármilyen falikonzol, állókonzol jó hozzá, amit a szakkereskedelemben kapható.

A meglévő fűtési rendszerre (radiátorra) telepíthető.

Ha kérdés a magára a HPAW-re vonatkozik, akkor abban az esetben csak engedéllyel rendelkező szakemberre bízza a szerelést.
A R32-es gáz hermetikusan zárt, átfejtésre nincs szükség. Amennyiben a probléma ilyen jellegű, úgy abban az esetben, csak szakvizsgával rendelkező szervizest keressen. 

R32-es modern hűtőközeg van benne. 

Több fajta üzemmód létezik a készülékben. Nagyon halk. Meglepően csendes. A leghalkabb üzemmód nem hangosabb egy normál szoba ventilátornál. 

Igen, minden fűtési/hűtési hőszivattyúnak része a cseptálca. A kondenzvíz elvezetéséről viszont telepítéskor gondoskodni kell.

A telepítést szerződött szakemberrel kell elvégeztetni, az üzembehelyezést a Hajdu szakembere végzi el.

Típusfüggő. Egy és 3 fázisú készüléktípusok is vannak, amelynek a teljesítményigény függvényében kell a bekötéshez a vezetékeket telepíteni. Ezen felül a különböző hőszenzorokat és termosztátot kell vezetékelni.

A hőszivattyú kiválasztásában, a háza fűtéséhez megfelelő hőteljesítmény kiszámolásában, rendszer tervezésben sajnos nem tudunk segíteni.  A megfelelő teljesítmény kiválasztásához ismerni kell meglévő rendszere felépítését  és a háza energetikai tulajdonságait , ezért ez egyedi gépészeti tervezési feladat, és sajnos ilyen szolgáltatásunk nincs.

A hőszivattyú kiválasztásában, a háza fűtéséhez megfelelő hőteljesítmény kiszámolásában, rendszer tervezésben sajnos nem tudunk segíteni.  A megfelelő teljesítmény kiválasztásához ismerni kell meglévő rendszere felépítését  és a háza energetikai tulajdonságait , ezért ez egyedi gépészeti tervezési feladat, és sajnos ilyen szolgáltatásunk nincs.

Nem kötelező, de ez függ a rendszer kialakításától.

Minden rendszer más és más. Gépészeti kapcsolás kérdése. Ha úgy van a hidraulika kiépítve akkor lehetséges. Keressen fel egy épületgépész tervezőt, aki az ön igényeit és a fűtési rendszer műszaki sajátosságait figyelembe véve megtervezi a rendszert.

Nem négyzetméterre választunk hőszivattyút, mert sok más körülmény is befolyásolja a választást. Keressen fel egy épületgépész tervezőt, aki az ön igényei és a műszaki elvárásai alapján kiválasztja a megfelelő hőszivattyút.

Mindkettő megoldás lehetséges. Ezt szintén az épület egyéni sajátossága határozza meg. A puffertároló beépítésével növelhető a komfortérzet, de ha padlófűtés is megfelelő mennyiségű fűtővizet mozgat, akkor kihagyható a puffertároló.

Nem releváns, mert nem tőlünk veszi a vevő közvetlenül, így az árat mi nem tudjuk megadni.

Igen. A HPAW esetében nem opcionális, hanem minden készülék  része.

A gyártó abban írja le a rendeltetésnek megfelelő működtetés feltételeit, és a készülék beállításait, hibajelzéseit, kezelését. A gépkönyv a beüzemelést végző szakembernek is segítséget nyújt a munkája során.

Ahhoz hogy a hőszivattyús készülék garanciája érvényes legyen a készülékeket üzembe kell helyeztetni a HAJDU-val szerződésben álló hőszivattyús szerelő szervízpartnereink egyikével. A beüzemelés során a szervízpartnerünk ellenőrzi a telepítés feltételeinek teljesüléseit, ellenőrzi a készülék működését, és a felhasználó igényi szerint beállítja azt. A különböző készülékeket a gépkönyvben leírtak szerint időszakosan karban kell tartatni, amit a beüzemelő szakember végez el. A karbantartás elmulasztása miatt bekövetkezett meghibásodás (pl. kondenzátor elkoszolódás) nem garanciális meghibásodásnak minősül.

Hívja fel a készülékhez mellékelt szervízlistában szereplő, önhöz közeli szervízpartnereink egyikét, vagy írjon emailt a vevoszolgalat@hajdurt.hu email címre, vagy hívja a 0652/582-787 vevőszolgálati telefonszámot. Ha a hívott partnerünk nem veszi fel a telefont, kérjük próbálja többször, illetve későbbi időpontban, mert lehet hogy éppen helyszínen dolgozik és nem tudja azonnal felvenni a telefont. A telepített készülékeket mindig  a helyszínen javítjuk, a vásárlást követő 3 munkanapon túl ne vigye vissza a boltba, a helyszínen fogja a szervízpartnerünk megjavítani a készüléket.

Fűtési hőszivattyú esetén érdemes a kivitelezővel és áramszolgáltatóval előzetesen H vagy Geo tarifa mérőórát telepítettni, hogy kedvezményes hőszivattyús tarifával használhassa az áramot. Ezt szintén ki kell építeni és a szolgáltatónál meg kell igényelni.

Sem a fűtési, sem a használati melegvizes hőszivattyús készülékeinket beüzemelését nem kell hatóságilag engedélyeztetni.